تلاش امام آلبانی در نصیحت اهل تکفیررد بر اخوان المسلمینرد شبهات

گزیده‌ای از تلاش‌های علامه آلبانی برای ارشاد و نصیحت تکفیری‌ها (13)

پرسش نهم

{ رابطه‌ی بین شادمانی و کفر}

جناب شیخ! برخی مسلمانان، مشتاق غرب و پیشرفت‌های آن هستند. از رفتن بوش و آمدن کلینتون، رفتن اسحاق شامیر و آمدن اسحاق رابین، ابراز شادمانی ند. آیا این امر، با عقیده ارتباطی دارد؟ آیا ممکن است کسی را که برای چنین مسائلی اظهار خوشحال می‌کند، تکفیر کرد؟

علامه آلبانی: خیر؛ این کار – یعنی خوشحالی از پیروز شدن یا شکست خوردن کافران در انتخابات – اشتباه بوده و گناه به حساب می‌آید. البته در چنین مواردی، با کفر ارتباط دارد، اما کفر عملی است و موجب خروج از دین نمی‌شود.

برادرم! ما قاعده‌ی کلی را می‌گیریم و خود را راحت می‌کنیم: این قاعده که: کفری که سبب خروج از دین می‌شود، مربوط به قلب است و به زبان ارتباطی ندارد. این سؤالت، تقسیم‌بندی عادلانه‌ی کفر را به یادم آورد؛ یعنی کفر لفظی و کفر قلبی. کفر قلبی همان کفر اعتقادی می‌باشد و کفر لفظی، همان کفر عملی است. شادمانی از سقوط بوش و موفقیت جرج یا آنتونیوس یا چنین افرادی، بی‌تردید شایسته‌ی یک مسلمان نیست و می‌توان آن‌را کفر لفظی نامید. البته به‌معنای خروج از دین و ارتداد نمی‌باشد؛ در زمان رسول الله صلی الله علیه وسلّم نیز چنین رفتارهایی رخ می‌داد؛ از آن‌جمله حدیث ابن عباس رضی الله عنهما می‌باشد که بسیاری از شما، از آن آگاه هستید؛ وی ‌گفت: روزی رسول الله صلی الله علیه وسلّم در میان یارانش خطبه می‌گفت؛ مردی برخاست و گفت: هر چه الله و تو بخواهید ای رسول الله! وی فرمود: «أجعلتَنی لله ندّاً لا بل ما شاءَ اللهُ وحدَه»، یعنی: «آیا مرا همتا و شریک الله قرار می‌دهی؟ هرگز؛ بلکه فقط هر چه الله بخواهد». این حدیث، بیانگر یک کفر لفظی می‌باشد؛ رسول الله صلی الله علیه وسلم به آن مرد گفت: آیا مرا شریک الله قرار می‌دهی؟ اما ایشان آن شخص را به خاطر این سخن، ملزم به هیچ یک از لوازم کفر اعتقادی ندانست.

در نتیجه باید همیشه این تقسیم‌بندی درست را مدّنظر قرار دهیم: کفر، یا اعتقادی و قلبی است، و یا عملی و لفظی. زیرا لفظ و سخن، نوعی عمل می‌باشد. بنا بر این وقتی چنین چیزی را مشاهده کردیم نباید بی درنگ بگوییم: این شخص کافر شده. حتی اگر لفظ کفرآمیز را بر زبان آورد، نمی‌شود گفت چنین شخصی کافر شده تا زمانی که از او توضیح بخواهیم که منظورش از این سخن چه بوده است؟

 

ترجمه شده در مرکز رد شبهات خوارج

http://www.khawarej.com

صفحه‌ی فیسبوک رد شبهات خوارج:
https://www.facebook.com/khawarej/

کانال تلگرام:
https://t.me/khawareg

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا